Webbisivuston kopiointi

WIP-vinkki #3

  • Kloonaus: WordPressillä tehty webbisivusto on helppo kopioida esim. saman domainin eri hakemistoon kloonaamalla se Installatraton-ohjelmassa, joka on käytössä ainakin joillakin webbisivujen hosting-palveluja tarjoavilla yrityksillä.
  • Duplicator: Duplicator-lisäosan avulla saat suht helposti tehtyä WordPress-sivustosta paketin, jonka voit siirtää ja asentaa minne tahansa webbipalvelimelle. Tässä ois käypä englanninkielinen opastusvideo aiheeseen: https://www.youtube.com/watch?v=3YDQ3Ey_2wY

Olen tottunut kopioimaan WordPress-webbisivustoja kloonamalla niitä uuteen osoitteeseen. Jostakin syytä wipall.com-sivustoni wp-admin oikeudet olivat menneet solmuun. Huomasin sen kesällä, kun piti alkaa tehdä sivustoa uusiksi. Yritin palauttaa palveluntarjoajan ohjeiden mukaan wp-admin oikeudet, mutta se ei onnistunut.

Duplicator-lisäosan avulla sain kopioitua webbisivuston uuteen osoitteeseen. Kloonin tekeminen ei edelleenkään onnistu. Tai itseasiassa kloonin tekeminen onnistuu, mutta sen muokkaaminen ei onnistu, koska wp-admin oikeudet eivät siirry klooniin oikein. Tähänkin on varmaan olemassa joku selitys, mutta toistaiseksi saan ongelman kierrettyä Duplicator-lisäosan avulla.

Ja nyt olen saanut tehtyä wipall.com-sivuston uuteen uskoon. Mitä tykkäät?

Infoa mua uusista vinkeistä!

[mc4wp_form id="24"]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *